Dynia- olej z pestek dyni tłoczony na zimno.
SKŁADNIKI:
Olej z pestek dyni (Cucurbita pepo) tłoczony na zimno.
W 100 g oleju znajduje się 26,2 g kwasu oleinowego oraz 52,5 g kwasu linolowego.
Wartość odżywcza w 100 g produktu Wartość odżywcza w porcji 5 ml
3700 kJ (900 kcal) 170 kJ (41 kcal)
Tłuszcz: 100 g, w tym: 4,6 g
kwasy tłuszczowe nasycone: 18 g 0,8 g
kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 27 g 1,2 g
kwasy tłuszczowe wielonienasycone: 55 g 2,5 g
Węglowodany: 0 g, w tym: 0 g
Cukry: 0 g 0 g
Białko: 0 g 0 g
Sól: 0 g 0 g
PROPONOWANY SPOSÓB PODANIA:
1 łyżeczka (5 ml) bezpośrednio lub jako dodatek do sałatek lub innych potraw. Spożywać wyłącznie na zimno. Porcja dzienna 5 ml zawiera 1,2 g kwasu oleinowego (omega-9) oraz 2,42 g kwasu linolowego (omega-6). Przed użyciem każdorazowo wstrząsnąć. Osad pochodzenia naturalnego. Produkt zawiera 20 sugerowanych porcji.
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu, w temperaturze do 20°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce. Spożyć do trzech miesięcy od otwarcia.
Kwas linolowy (LA) pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Korzystnie działanie kwasu linolowego występuje w przypadku spożywania 10 g LA dziennie. Zastępowanie w diecie tłuszczów nasyconych tłuszczami nienasyconymi pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Kwas oleinowy jest tłuszczem nienasyconym. Zachowanie zrównoważonego sposobu żywienia i zdrowego trybu życia ma duże znaczenie.
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś komentarz
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz swoją opinię
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana