

Olimp Nutramil Immuven to żywność specjalnego przeznaczenia medycznego w proszku o smaku kawowym, idealna dla pacjentów w stanach niedożywienia, ryzyka niedożywienia, w okresach okołooperacyjnych, przed zabiegami oraz po urazach. Wzbogacony o białka, węglowodany, tłuszcze, witaminy, minerały, kwasy omega-3, L-argininę i beta-glukany, może stanowić zarówno wyłączne źródło pożywienia, jak i uzupełnienie diety, wspierając osłabiony układ immunologiczny.
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś komentarz
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz swoją opinię
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Olimp Nutramil Immuven, proszek o smaku kawowym, to żywność specjalnego przeznaczenia medycznego. Jej skład i zawartość odżywcza zostały dostosowane do stanu lub ryzyka niedożywienia oraz do występujących okresów okołooperacyjnych, przed zabiegami i po urazach.
Właściwości
Proszek o smaku kawowym, Olimp Nutramil Immuven został wzbogacony o kompozycję niezbędnych składników pokarmowych, jak: białek serwatkowych, węglowodanów, tłuszczów, witamin, mikro- i makroelementów, a także kwasy omega-3, L-argininę i beta-glukany z drożdży (Saccharomyces cerevisiae). Produkt może stanowić wyłączne źródło pożywienia, całkowite zastąpienie diety oraz jako jej uzupełnienie.
Przeznaczenie
Wspomaganie diety podczas osłabienia układu immunologicznego u pacjentów w stanach niedożywienia, w przypadku ryzyka niedożywienia, w okresach okołooperacyjnych, przed zabiegami i po urazach. Odpowiedni dla pacjentów chirurgicznych, w przypadku trudno gojących się ran, jak: odleżyny, stopa cukrzycowa, rany pooperacyjne oraz w stanach po udarach w fazie intensywnej rehabilitacji.
Maltodekstryny kukurydziane, koncentrat białek serwatkowych (z mleka), olej roślinny (rzepakowy), L-arginina, olej rybi (źródło kwasów omega-3), aromaty, sole potasowe kwasu ortofosforowego, sole magnezowe kwasu cytrynowego, węglan wapnia, kwas L-askorbinowy – witamina C, chlorek sodu, beta-1,3/1,6-glukan (z Saccharomyces cerevisiae), substancje słodzące – acesulfam K, sukraloza; diglicynian cynku, difosforan żelaza(III) (pirofosforan żelaza(III)), selenian(IV) sodu, octan DL-alfa-tokoferylu – witamina E, cholekalcyferol – witamina D, glukonian manganu, nikotynamid – niacyna, octan retinylu – witamina A, glukonian miedzi(II), D-pantotenian wapnia – kwas pantotenowy, monoazotan tiaminy – tiamina, cyjanokobalamina – witamina B12, chlorowodorek pirydoksyny – witamina B6, filochinon (fitomenadion) – witamina K, ryboflawina, barwnik – E 150c; kwas foliowy (kwas pteroilomonoglutaminowy) – folian, chlorek chromu(III) i jego heksahydrat, jodek potasu, molibdenian(VI) sodu, D-biotyna – biotyna.
Produkt zawiera mleko i olej rybi.
Informacja żywieniowa 1 porcja/ 1 saszetka/ rozpuszczona
w 150 ml wody (200 ml płynu)
Wartość energetyczna 1265 kJ/ 300 kcal
Tłuszcz, w tym: 8,0 g
- kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
- kwasy tłuszczowe wielonienasycone 1,5 g
- w tym kwasy tłuszczowe omega-3 ≥ 435 mg
- kwas eikozapentaeonowy (EPA) ≥ 255 mg
- kwas dokozaheksaenowy (DHA) ≥ 180 mg
Węglowodany, w tym: 39 g
- cukry 4,3 g
Błonnik 0 g
Białko 18 g
Sól 0,15 g
Witamina A (μg RE) 160 μg
Witamina D 10 μg
Witamina E (mg α-TE) 4 mg
Witamina K 15 μg
Witamina C 160 mg
Witamina B1 0,5 mg
Witamina B2 0,28 mg
Niacyna (mg NE) 3,2 mg
Witamina B6 0,28 mg
Kwas foliowy 40 μg
Witamina B12 0,5 μg
Biotyna 10 μg
Kwas pantotenowy 1,2 mg
Sód 170 mg
Potas 400 mg
Chlorki 160 mg
Wapń 160 mg
Fosfor 140 mg
Magnez 75 mg
Żelazo 2,8 mg
Cynk 5 mg
Miedź 203 μg
Mangan 0,4 mg
Molibden 10,5 μg
Selen 30 μg
Chrom 8 μg
Jod 30 μg
Fluorki 0 mg
Beta-glukany z drożdży (Saccharomyces cerevisiae) 100 mg
L-arginina 4500 mg
Osmolarność 325 mOsm/l*
* RWS - referencyjna wartość spożycia.
1 saszetka (78 g) produktu 1-3 razy na dobę przez 5 dni przed operacją, zabiegiem i po operacji lub zabiegu jako uzupełnienie diety lub według zaleceń lekarza.
Sposób użycia
Należy do naczynia z zawartością 200 ml przegotowanej wody o temperaturze pokojowej wsypywać powoli zawartość 1 saszetki, następnie mieszać aż do całkowitego rozpuszczenia proszku. Spożyć bezpośrednio po przygotowaniu.
Preparat jest przeznaczony do stosowania pod nadzorem lekarza. Odpowiedni do stosowania jako jedyne źródło pożywienia.
Nie należy stosować u dzieci, kobiet w ciąży, kobiet karmiących piersią lub w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników produktu. W przypadku występowania innych chorób (np. nadciśnienia) lub przyjmowania leków należy skonsultować się z lekarzem. W trakcie stosowania nie spożywać alkoholu. Produkt nie jest przeznaczony do stosowania pozajelitowego. Nie spożywać innych preparatów zawierających cynk (dotyczy spożywania trzech saszetek dziennie lub więcej). Należy poinformować lekarza w przypadku predyspozycji do tworzenia kamieni nerkowych lub kamicy nerkowej.
Należy przechowywać w suchym pomieszczeniu, w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym opakowaniu, bez dostępu wilgoci. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Olimp Nutramil Immuven to żywność specjalnego przeznaczenia medycznego w proszku o smaku kawowym, idealna dla pacjentów w stanach niedożywienia, ryzyka niedożywienia, w okresach okołooperacyjnych, przed zabiegami oraz po urazach. Wzbogacony o białka, węglowodany, tłuszcze, witaminy, minerały, kwasy omega-3, L-argininę i beta-glukany, może stanowić zarówno wyłączne źródło pożywienia, jak i uzupełnienie diety, wspierając osłabiony układ immunologiczny.