• Nowy

Celiko Frupp Borówka liofilizowana, 15 g

FRUPP: liofilizowana borówka, 100% owoców. Chrupiąca, pyszna, bezglutenowa. Wysoka zawartość błonnika. Zachowuje składniki odżywcze. Dla wegan.

5,08 zł
Ilość

Rodzaj
Owoc
Pojemność
15 g
Typ produktu
Środki spożywcze
Opinie (0)
(1)

Opis

Odkryj pyszną liofilizowaną borówkę FRUPP. Poznaj jej wyśmienity smak.

Idealna do spożycia bezpośrednio po otwarciu opakowania lub jako dodatek wzbogacający desery, ciasta, jogurty i napoje. Do wyprodukowania 100 g borówki liofilizowanej zużyto 0,6 kg świeżej borówki.

- chrupiące, pyszne i pożywne owoce

- intensywny aromat i smak borówki

- produkt odpowiedni dla wegetarian i wegan

- produkt bezglutenowy (PL-064-079)

- dzięki liofilizacji zachowane zostały składniki odżywcze

- wysoka zawartość błonnika - 15% błonnika

- 100% owoców

 

Skład

Liofilizowana* borówka amerykańska

* Liofilizacja to metoda suszenia, pozwalająca utrwalić produkty bez wpływu na ich właściwości. Charakteryzuje się wysokim zachowaniem smaku, aromatu i wartości odżywczych - wyższym niż w przypadku klasycznego suszenia.

 

Wartość odżywcza 100 g 15 g (1 opakowanie / 1 package)

Wartość energetyczna: 1547 kJ / 366 kcal 232 kJ / 55 kcal

Tłuszcz: 2,0 g 0,3 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g 0 g

Węglowodany: 75 g 11 g

w tym cukry: 62 g 9,3 g

Błonnik: 15 g 2,3 g

Białko: 4,6 g 0,7 g

Sól: 0,02 g 0 g

Opakowanie 15 g stanowi jedną porcję.

 

Przechowywanie 

Torebkę szczelnie zamkniętą przechowywać w suchym i chłodnym miejscu - produkt higroskopijny.

8 Przedmioty
Rodzaj
Owoc
Pojemność
15 g
Typ produktu
Środki spożywcze
Producent
Celiko S.A.
Kraj
POLSKA
Nowy produkt