• Nowy

Celiko Frupp Truskawka liofilizowana w plastrach, 13 g

Liofilizowana truskawka w plastrach: 100% owoców, chrupiąca, bezglutenowa. 16% błonnika. Zachowuje składniki odżywcze. Idealna do deserów i jogurtów. Dla wegan.

5,54 zł
Ilość

Rodzaj
Owoce
Pojemność
13 G
Typ produktu
Środki spożywcze
Opinie (0)
(1)

Opis

Idealna do spożycia bezpośrednio po otwarciu opakowania lub jako dodatek wzbogacający desery, ciasta, jogurty i napoje. Do wyprodukowania 100 g truskawki liofilizowanej zużyto 1 kg truskawki świeżej.

- chrupiące, pyszne i pożywne owoce

- ntensywny aromat i smak truskawek

- produkt odpowiedni dla wegetarian i wegan

- produkt bezglutenowy (PL-064-075)

- dzięki liofilizacji zachowane zostały składniki odżywcze

- wysoka zawartość błonnika - 16% błonnika

- 100% owoców

 

Skład

liofilizowana* truskawka w plastrach

* Liofilizacja to metoda suszenia, pozwalająca utrwalić produkty bez wpływu na ich właściwości. Charakteryzuje się wysokim zachowaniem smaku, aromatu i wartości odżywczych - wyższym niż w przypadku klasycznego suszenia.

 

Wartość odżywcza 100 g 13 g (1 opakowanie / 1 package)

Wartość energetyczna: 1347 kJ / 320 kcal 175 kJ / 42 kcal

Tłuszcz: 4,0 g 0,5 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g 0 g

Węglowodany: 55 g 7,2 g

w tym cukry: 55 g 7,2 g

Błonnik: 16 g 2,1 g

Białko: 8,0 g 1,0 g

Sól: 0,01 g 0 g

Opakowanie 13 g stanowi jedną porcję.

 

Przechowywanie 

Torebkę szczelnie zamkniętą przechowywać w suchym i chłodnym miejscu - produkt higroskopijny.

10 Przedmioty
Rodzaj
Owoce
Pojemność
13 G
Typ produktu
Środki spożywcze
Producent
Celiko S.A.
Kraj
POLSKA
Nowy produkt