• Nowy

Celiko Muffiny czekoladowe z kremem budyniowym, bezglutenowe, proszek, 310 g

Koncentrat ciasta na Muffiny czekoladowe z kremem budyniowym. Bezglutenowy, wyśmienity w smaku, łatwy i szybki w przygotowaniu. Idealny do słodkich wypieków.

8,73 zł
Ilość

Rodzaj
Proszek
Typ produktu
Środki spożywcze
Opinie (0)
(1)

Opis

Koncentrat ciasta w proszku do wypieku muffinów czekoladowych z kremem budyniowym. Produkt bezglutenowy.

Wyśmienite Muffiny czekoladowe z kremem budyniowym!

Mieszanka do samodzielnego wypieku

Produkt bezglutenowy (PL-064-052)

Łatwe i szybkie w przygotowaniu!

Przygotujesz z nich także m.in. czekoladowe ciastka z kremem i owocami!

Baw się smakami i eksperymentuj z dodatkami do ulubionyych muffinów. Szybko i wygodnie!

Produkowane z wysokiej jakości składników, zgodnie z zasadami produkcyjnymi gwarantującymi deklarowany skład czynników alergennych (np. glutenu).

 

Skład

Składniki muffin: cukier, mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana, czekolada w proszku 15,5% (cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu min. 32%), błonnik kakaowy, difosforany: regulator kwasowości; węglany sodu: substancja spulchniająca; aromat, sól.

Składniki kremu budyniowego: cukier, skrobia ziemniaczana modyfikowana, mleko pełne w proszku, maślanka w proszku, glukoza, sól, barwniki: karoteny, aromat.

Może zawierać: soję i jej pochodne. 

 

Opakowanie zawiera:

280 g mieszanki do ciasta

30 g koncentratu kremu budyniowego

12 szt. foremek

 

Wartość odżywcza Po przyrządzeniu z kremem - w 100 g: Po przyrządzeniu - 1 muffina + 1 porcja kremu (55 g)

Wartość energetyczna: 1406 kJ / 336 kcal 773 kJ / 185 kcal

Tłuszcz: 17,6 g 9,7 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g 0,2 g

Węglowodany: 40,1 g 22,1 g

w tym cukry: 20,2 g 11,1 g

Błonnik: 1,2 g 0,7 g

Białko: 3,7 g 2,0 g

Sól: 0,61 g 0,3 g

 

Przechowywanie 

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

10 Przedmioty
Rodzaj
Proszek
Typ produktu
Środki spożywcze
Producent
Celiko S.A.
Postać
PROSZ.
Kraj
POLSKA
Nowy produkt