• Nowy

Celiko Kisiel jagodowy, bezglutenowy, bez cukru, proszek, 40 g

Pyszny kisiel jagodowy bezglutenowy od Celiko. Bez dodatku cukru, z sokiem owocowym. Łatwy i szybki deser. Odpowiedni dla wegan.

1,03 zł
Ilość

Rodzaj
prosz.
Pojemność
40 g
Typ produktu
Środki spożywcze
Opinie (0)
(1)

Opis

Pyszny kisiel o smaku jagodowym, bez dodatku cukru.

Łatwy i szybki w przygotowaniu deser, który jest przysmakiem zarówno młodszych, jak i starszych łasuchów.

Produkt odpowiedni dla WEGAN.

Produkowany wg tradycyjnych i sprawdzonych receptur, zgodnie z reżimami produkcji bezglutenowej.

Produkt bezglutenowy (PL-064-009)

Zawiera sok owocowy.

 

Skład

Składniki: skrobia ziemniaczana, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, sok z buraka czerwonego w proszku, zagęszczony sok jagodowy w proszku 0,5% (maltodekstryna, zagęszczony sok jagodowy), sól, barwnik: antocyjany, aromat.

 

Wartość odżywcza w 100 g kisielu w proszku w 1 porcji (150 g) gotowego kisielu przyrządzonego wg przepisu

Wartość energetyczna: 1327 kJ / 317 kcal 300 kJ / 72 kcal

Tłuszcz: 0 g 0 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g 0 g

Węglowodany: 79,2 g 17,9 g

w tym cukry: 1,1 g 10,1 g

Białko: 0 g 0 g

Sól: 0,2 g 0,02 g

Opakowanie wystarcza na przygotowanie 4 porcji kisielu po ok. 150 g

 

Sposób użycia

Z 0,5 l zimnej wody odlać 1/2 szklanki, wsypać zawartość opakowania i dobrze rozmieszać.

Do reszty wody dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i zagotować. Do gotującej się wody wlać rozprowadzony w wodzie proszek, ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę.

Do uprzednio wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy kisiel i pozostawić do stężenia.

 

Przechowywanie 

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

24 Przedmioty
Rodzaj
prosz.
Pojemność
40 g
Typ produktu
Środki spożywcze
Producent
Celiko S.A.
Postać
PROSZ.
Kraj
POLSKA
Nowy produkt