• Nowy

Celiko Ciasto kruche bezglutenowe, proszek, 200 g

Celiko: mieszanka do ciasta kruchego bezglutenowa. Idealna do herbatników i ciastek. Bezpieczna dla osób z celiakią, certyfikowana Przekreślonym Kłosem.

3,23 zł
Ilość

Rodzaj
prosz.
Pojemność
200 g
Typ produktu
Środki spożywcze
Opinie (0)
(1)

Opis

Celiko, ciasto kruche bezglutenowe – mieszanka idealna do przygotowania herbatników, ciastek i innych wypieków na kruchym cieście. Dzięki odpowiednio dobranym składnikom i ścisłej kontroli alergenów, produkt jest bezpieczny dla osób z celiakią i nietolerancją glutenu. Produkt certyfikowany znakiem Przekreślonego Kłosa, symbolem bezpiecznej żywności bezglutenowej.

 

Skład

Skrobia ziemniaczana, cukier, mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana modyfikowana, regulator kwasowości: difosforany, substancja spulchniająca: węglany sodu, sól.

 

Wartość odżywcza na 100 g

Wartość energetyczna 1515 kJ / 362 kcal

Tłuszcz 0 g

- w tym kwasy nasycone 0 g

Węglowodany 87 g

- w tym cukry 26 g

Białko 1,7 g

Sól 0,01 g

 

Przechowywanie 

Przechowywać w temperaturze pokojowej (15-25°C), w suchym miejscu. Chronić przed światłem i wilgocią.

12 Przedmioty
Rodzaj
prosz.
Pojemność
200 g
Typ produktu
Środki spożywcze
Producent
Celiko S.A.
Postać
PROSZ.
Kraj
POLSKA
Nowy produkt